Ποδήλατο , Αυτόματο?

  Η ποδηλασία είναι ένα πολύ όμορφο χόμπι , για κάποιους και τρόπος ζωής.
Τι γίνεται όμως
όταν για κάποιους η επιλογή της σωστής ταχύτητας, ανηφόρες-πορεία με άνεμο, γίνεται πρόβλημα και δεν ξέρουν ποια είναι η σωστή επιλογή ταχύτητας. Την λύση σ΄αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το autobike, αυξομειώνει αυτόματα τις ταχύτητες ανάλογα με τον ρυθμό του αναβάτη και αυτό το καταφέρνει χωρίς την βοήθεια μπαταρίας..
  Αντί να χρησιμοποιεί μπαταρία , διαθέτει ένα δυναμό στον άξονα της μπροστινής ρόδας. Αυτός χρησιμοποιεί την περιστροφική κίνηση της ρόδας και παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία τροφοδοτεί τον μηχανισμό εναλλαγής ταχυτήτων. Οι ηλεκτρονικοί αισθητήρες  που διαθέτει μετρούν τον ρυθμό του αναβάτη και ενεργοποιούν τον μηχανισμό έτσι ώστε να χαμηλώσει η ν' αυξήσει την ταχύτητα έτσι ώστε να διατηρηθεί ο εκάστοτε ρυθμός.



  Επίσης στο "πακέτο" των ηλεκτρονικών , περιλαμβάνεται και ένας μετρητής επιτάχυνσης έτσι ώστε να μπορεί το σύστημα να αντιληφθεί την επιβράδυνση του ποδηλάτου όταν για παράδειγμα έχουμε μπροστά μας μια μικρή ανάβαση, όταν γίνει αυτό το σύστημα επιλέγει αυτόματα μια μικρότερη ταχύτητα.
  Οι εναλλαγές αυτές είναι ανεπαίσθητες για τον αναβάτη χαρις τον συνεχώς μεταβαλλόμενο σύστημα κίνησης Nuvinci N360.
  Επίσης, επειδή ο ρυθμός και οι δυνατότητες κάθε αναβάτη διαφέρουν,  υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ τριών προγραμμάτων ροής και αυτό μπορεί να επιτευχθεί είτε μέσω επιλογέα είτε μέσω εφαρμογής smartphone.


 
Η τιμή του κυμαίνεται περίπου στα 800 €.


About MeMetro

Κατασκευαστής Πυραυλικών Συστημάτων , ειδικός στον γύρο, αγαπάει ν΄αγαπάει!!!!!!!!!!.
    Facebook Comment
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου