Τυχαίες ανακαλύψεις



Υπάρχουν ανακαλύψεις - εφευρέσεις οι οποίες έχουν προκύψει μετά από χρόνια ερευνών μελέτης και πειραμάτων , υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά.....

 1 . Πενικιλλίνη.

Πενικιλλίνη.




Το 1929 ο Alexander Flemming ανακάλυψε τυχαία ένα φάρμακο το οποίο έσωσε πάρα πολλές ζωές, την πενικιλλίνη. Γυρίζοντας από τις διακοπές του και ενώ δούλευε πάνω σε μια καλλιέργεια σταφυλόκοκκου σε τρυβλίο Πετρί (είναι ένα ρηχό γυάλινο ή πλαστικό κυλινδρικό πιάτο που χρησιμοποιείται από τους βιολόγους για την καλλιέργεια μικροοργανισμών) παρατήρησε ότι η καλλιέργεια είχε προσβληθεί από μούχλα.
Αντί όμως να πετάξει την "χαλασμένη" αυτή καλλιέργεια ασχολήθηκε μ΄αυτή διαπιστώνοντας ότι η μούχλα είχε σκοτώσει τα βακτήρια.

 2 . Φούρνος μικροκυμάτων.

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο Πέρσι Σπένσερ (Percy Spencer), ένας αυτοδίδακτος μηχανικός έφτιαχνε μάγνητρα για ραντάρ ως εργαζόμενος της εταιρίας Raytheon. Καθώς εργαζόταν σε ένα ενεργοποιημένο ραντάρ παρατήρησε πως μία σοκολάτα που είχε στην τσέπη του άρχισε να λιώνει. Το ραντάρ είχε λιώσει την σοκολάτα μέσω μικροκυμάτων. Το πρώτο τρόφιμο που ετοιμάστηκε εκούσια με μικροκύματα από τον Σπένσερ ήταν ποπ κορν.



 3 . Πλαστικό.


Πλαστικό.


 Ο Βέλγος χημικός Leo Hendrik Baekeland έμελλε να γίνει ο πατριάρχης των πλαστικών, όταν ανέπτυξε το 1907 το πολυμερές που θα ονομαζόταν βακελίτης και θα σάρωνε την αγορά: από μαγειρικά σκεύη μέχρι και χρήση σε ραδιόφωνα και τηλέφωνα.
 Ο Baekeland άλλο βέβαια έψαχνε να βρει. Ένα υποκατάστατο του βερνικιού λάκας ήθελε να παρασκευάσει ο ερευνητής, κι όταν θεώρησε ότι έφτασε κοντά ζέστανε την ουσία του σε μια χύτρα ταχύτητας.
 Κάνοντας αυτό, το πλαστικό είχε μόλις γεννηθεί, το «υλικό των χιλίων χρήσεων», με τον ίδιο να ιδρύει το 1910 την General Bakelite Company και να γίνεται ζάμπλουτος. Ο Baekeland ήταν μάλιστα ήδη πλούσιος από παλιότερη εφεύρεσή του, το Velox, μια μέθοδο επεξεργασίας χαρτιού, την οποία και είχε πουλήσει για 1 εκατομμύριο δολάρια. Το 1939 πούλησε τη φίρμα του στην Union Carbide και έζησε ακόμα καλύτερα.

About MeMetro

Κατασκευαστής Πυραυλικών Συστημάτων , ειδικός στον γύρο, αγαπάει ν΄αγαπάει!!!!!!!!!!.
    Facebook Comment
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου