Σοφία Γερόντων



Όταν ήμουν μικρότερος προσπαθούσα να αποφεύγω σχεδόν οποιαδήποτε μορφή διαλόγου με τους γεροντότερους καθώς ένοιωθα ότι δεν θα μπορούσαμε να συνεννοηθούμε και ότι ζούμε σ΄ έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. 
  Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα πόσο ΛΑΘΟΣ έκανα. 
Παρακάτω θα παραθέσουμε λόγια-συμβουλές γερόντων , αποφθέγματα ζωής....

Εισπνοή στο μέλλον, εκπνοή στο παρελθόν.                   Δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι η τι έχεις περάσει, πάντα να πιστεύεις ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ.Ποτέ μην περιμένεις, υποθέτεις η να απαιτείς. Απλά κάνε ότι καλύτερο μπορείς, ελέγχοντας μόνο αυτά που περνάν από το δικό σου χέρι και αφήνοντας τα υπόλοιπα να έρθουν. Γιατί όταν εσύ έχεις κάνει ότι μπορείς, αν είναι να γίνει θα γίνει, η στην χειρότερη θα δεις πιο είναι το επόμενο δικό σου βήμα..

Η ζωή μπορεί να είναι απλή.                                             Απλά διάλεξε να κάνεις ένα πράγμα τη φορά, δεν χρειάζεται να τα κάνεις όλα με την μία, ηρέμησε και ζήσε στο παρόν και κάνε ότι καλύτερο μπορείς μ΄αυτό που ασχολείσαι.

Άσε τους άλλους να σε δεχτούν γι΄αυτό που είσαι, η αλλιώς ας μην σε αποδεχτούν καθόλου

   Να είσαι αληθινός ακόμα και όταν αυτό είναι δύσκολο και κάνει την φωνή σου να τρέμει. Ακολούθησε το μονοπάτι που έχεις διαλέξει με αυτοπεποίθηση χωρίς να περιμένεις να σε καταλάβουν όλοι πόσο μάλλον αυτοί που δεν έχουν κάνει κάτι παρόμοιο.

Να αποδεχθείς τις αλλαγές σου.
  Μπορεί να έχεις πληγωθεί, βρέθηκες στα πάνω και στα κάτω σου. Όλα αυτά τα χρόνια έχεις περάσει πολλά, πράγματα που σε έχουν κάνει να αναθεωρήσεις την άποψη σου, πήρες μαθήματα και σου έδωσαν την δυνατότητα να σκεφτείς διαφορετικά. Όσο περνά ο καιρός όλοι αλλάζουν, κάποιοι δεν αποδέχονται τις αλλαγές και επικρίνουν τους υπόλοιπους, εσείς απλά πείτε "Βεβαίως και έχω αλλάξει, αυτή είναι η ζωή άλλωστε, παραμένω όμως ο ίδιος άνθρωπος απλά λιγάκι δυνατότερος". 

Ότι γίνεται σε βοηθά να εξελιχθείς όσο δύσκολο και αν μοιάζει στην παρούσα φάση

  Οι καταστάσεις σε οδηγούν, σε διορθώνουν και σε τελειοποιούν με την πάροδο του χρόνου. Μην στέκεσαι στο λάθος να το κάνεις μάθημα και συνέχισε.

Μην προσπαθείς απλά να γίνεις πλούσιος αλλά ευτυχισμένος.

  Όσο μεγαλώνεις καταλαβαίνεις την αξία των πραγμάτων και όχι την τιμή.

Να βλέπεις πάντα την θετική πλευρά και να προσπαθείς να είσαι πάντα αισιόδοξος.

  Προσπάθησε να καταλάβεις ότι η δυστυχία σου και η μιζέρια δεν προέρχεται μόνο από τις καταστάσεις που ζεις αλλά από τη δική σου συμπεριφορά.  

Δώσε την σημασία που αναλογεί στους ανθρώπους που αγαπάς.

  Ίσως όταν το καταλάβεις να είναι αργά , οπότε μην χάνεις την ευκαιρία. 

Είναι καλύτερο κοιτάζοντας πίσω στην ζωή σου να πεις "δεν πιστεύω ότι το έκανα εγώ αυτό" παρά "εύχομαι να το είχα κάνει".

  Στην τελική ότι και να κάνεις οι συνάνθρωποι σου θα σε κρίνουν έτσι κι αλλιώς. Λοιπόν μην προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τους άλλους αλλά μονάχα τον εαυτό σου.

Μην είσαι απόλυτος.

  Όταν δεις ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα είχες σχεδιάσει κάνε μια καινούρια αρχή. Να αποδέχεσαι και την αποτυχία απλά μην μένεις σ΄αυτή. 

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσουμε όλες αυτές τις προτροπές, αλλά έστω και ένα μέρος από αυτά μπορεί να μας οδηγήσει σε μια ολοκληρωμένη ζωή.... 


About MeMetro

Κατασκευαστής Πυραυλικών Συστημάτων , ειδικός στον γύρο, αγαπάει ν΄αγαπάει!!!!!!!!!!.
    Facebook Comment
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου