Η πόλη που έμεινε βυθισμένη για 25 χρόνια

Κάπου στην δεκαετία του 1920, ιδρύθηκε μια μικρή πόλη ονόματι Villa Epecuen κατά μήκος της ακτής του  Lago Epecuen, μιας λίμνης με αλμυρό νερό, περίπου 600 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μπουένος Αιρες στην Αργεντινή. Η λίμνη αυτή έμοιαζε σαν όλες τις άλλες ορεινές λίμνες, εκτός απο μια σημαντική διαφορά το επίπεδο συγκέντρωσης άλατος ήταν συγκρινόμενο με την Νεκρά Θάλλασα και δέκα φορές υψηλότερο από οποιοδήποτε ωκεανό. 


Θεωρείται οτι η λίμνη Epecuen, η σ΄ελεύθερη απόδοση "αιώνια άνοιξη, είχε θεραπετικές ιδιότητες βοηθώντας την κατάθλιψη, τους ρευματισμούς, δερματικές παθήσεις, αναιμία ακόμα και για τον διαβήτη.


 Στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, οι πρώτοι κάτοικοι και οι επισκέπτες άρχισαν να καταφθάνουν στο Villa Epecuen και να φτιάχνουν σκηνές-σπίτια , με αποτέλεσμα  η Villa Epecuen να μετατραπεί από ένα μικρό και αδιάφορο χωριό σε ένα πολυσύχναστο τουριστικό θέρετρο.

 Στις 10 Νοεμβρίου 1985 και μετά απο μια μεγάλη περίοδο υψηλών βροχοπτώσεων , ο τεράστιος όγκος του νερού που είχε συσσωρευτεί , έσπασε το φυσικό φράγμα με αποτέλεσμα όλη η πόλη να βρεθεί κάτω απο το νερό . Το νερό καλύψε σχεδόν τα πάντα και είχε βάθος περίπου 10 μέτρα.


25 χρόνια μετά, το 2009 και αφού ο υγρός καιρός άνεστράφη τα νερά άρχισαν να υποχωρούν και να αποκαλύπτουν τα απομεινάρια της πόλης.
Κανείς δεν επέστρεψε πίσω,  εκτός απο τον 81ενός ετών Pablo Novak ο οποίος είναι και ο μοναδικός κάτοικος της Villa Epecuen.
Είμαι εντάξει εδώ, απλά είμαι μόνος μου.Διάβασα την εφημερίδα και σκέφτομαι μόνο τις χρυσές ημέρες πίσω στην δεκαετία του 1960 και '70.




Το 2011, ο  φωτογράφος Juan Mabromata επισκέφθηκε τα ερείπια της Villa Epecuen, συναντήθηκε μοναδικό κάτοικο του και επέστρεψε με αυτές τις εικόνες.









Ένα λεπτό στρώμα αλατιού, ραγισμένο, αποκαλύπτοντας το αρχικό χρώμα του τοίχου του κτιρίου που κατέρρευσε

About MeMetro

Κατασκευαστής Πυραυλικών Συστημάτων , ειδικός στον γύρο, αγαπάει ν΄αγαπάει!!!!!!!!!!.
    Facebook Comment
    Blogger Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου